KOMIKERN

Zinat är en av Sveriges mest omtyckta och bokade komiker. Hon gör regelrätt standup på humorklubbar, företagsgig och har en handfull egna humorföreställningar. Hennes verbala briljans, vassa tunga och gränslösa humorattityd gör att hon kan driva med det mest allvarliga och vända det till ett förlösande gapflabb.

En tjej full med humor, intelligens och mod. Hon pratar om sin flykt från Iran till det lilla norrländska samhället Glommersträsk. Det finns överraskande skillnader – så klart – även likheter.

– Jag försöker att se allt lite grann från sidan, berättar hon.

Hon påtalar även andra, mer allmängiltiga skillnader på ett underhållande och tänkvärt sätt. Islam är också ett ämne som Zinat behandlar.

Anledningen till att Zinat är så populär är att hennes humor är befriande fri från påhopp på publiken och från skämt ”under bältet”.

 


 
Ingen har dött av surströmming – än!

Kom och smaka på Zinat Pirzadehs bejublade föreställning om mötet med Norrland – den botar tandvärk, huvudvärk, ångest och krämpor. Nej, nu lovar vi kanske för mycket, men skratt och kulturkrockar och en och annan sanning ingår garanterat – och ett gott skratt förlänger ju alltid livet!

OBS – inga djurförsök förekom vid tillverkningsprocessen.

 

 

 


Bakis i burkan                                              bakis01

Zinat Pirzadeh bjuder på en föreställning full av ironi, kärlek och krockar, där ingenting är heligt. Med konsten att provocera och ifrågasätta bjuder hon sin publik till en ny värld. En ståuppshow av och med Zinat där hennes budskap aldrig varit mer naket och ärligt.

Showen handlar en del om hur det är att leva med den svenska osynliga burkan på sig!

Föreställningens längd är ca 70-90 minuter. Medan Zinat gör klädbyten uppträder ståupparen/imitatören Mike Räsänen.

En Kometkomedi-produktion i samarbete med Mindflyers.

 


Tidigare turnéföreställningar:

101 minuter comedy (med Yvonne Skattberg, år 2009)

Alfahonor (med Yvonne Skattberg och lite Mike Räsänen, år 2008)

Fyra blattar är fler än fem svennar (med Kadir Meral och Mike Räsänen, år 2007)

Ståupp för Mångfald (med Maggan Hammar, år 2005)