FÖRFATTAREN

Zinat har många historier att berätta tack vare sina många erfarenheter. Hennes författarbana började som poet i Iran för många år sedan. Sedan hon kom till Sverige har hon gett ut flertalet noveller och en roman: Fjäril i koppel, den första i en trilogi. Boken är inspirerad av hennes liv och uppväxt i Iran i en tid av förändring.

Förutom sitt författarskap är Zinat även krönikör i P1:s Naturmorgons program Kråkvinklar, där hon och andra kåsörer med naturen som utgångspunkt filosoferar kring stort och smått. Hon är även krönikör för Expressen och P4 och skribent på Debatt i SVT. Läs mer och lyssna här.

Vinterfjäril
Zinats nyligen utkomna andra roman!

Vinterfjäril

Beställ tex Bokus eller Adlibris


Fjäril i koppel (inbunden, pocket, e-bok)

I Teheran befinner sig en ung kvinna. Under en natt ska hon fatta sitt livs största beslut, det som kommer att förändra hela hennes tillvaro och påverka många människors liv. I väntan på gryningen blickar hon tillbaka och funderar över den flicka som hon en gång var. För länge sedan kom Shirins farfar vandrande över gränsen från Sovjetunionen till den lilla staden Chalos vid Kaspiska havet. Han blev kär i stadens längsta flicka och bestämde sig för att stanna för gott. Runt farmor och farfars vackra hus samlas släkten, farbror Abbas med affärssinne, farbror Babak som får kvinnorna på fall och den vackra men ogifta faster Mahasti. Och förstås Shirin och hennes familj. Hon är den enda dottern bland fem syskon, men minst lika modig som sina bröder och fylld av äventyrslust. Det försätter henne i svårigheter och för med sig fantastiska upplevelser. Som liten flicka iakttar hon och lyssnar på tanterna som skvallrar om Farah Diba i farmors kök och kvinnorna som gör upp äktenskapsaffärer i badhuset. Före revolutionen är livet förhållandevis enkelt, men med revolutionen kommer mörkret och Shirins hjärta härdas av allt som sker omkring henne. Fjäril i koppel är Zinat Pirzadehs debutroman. En roman inspirerad av författarens liv och uppväxt i Iran i en tid av förändring. Zinat Pirzadeh är persisk-svensk komiker, skådespelare och föreläsare. Hon är den första kvinnliga komikern någonsin som vuxit upp i Iran. Bakom sig har hon krig, revolution och utvisningshot under tre år, och mycket har hänt sedan hon slutligen fick uppehållstillstånd i Sverige.

ISBN: 9789164203656

Köp boken ”Fjäril i koppel” via nätet på Bokus eller Adlibris.


Kärleken är större : en antologi (häftad)

Av Zinat Pirzadeh, Navid Modiri, Namdar Nasser, Azar Mahloujian, Farnaz Arbabi

En antologi om kärlek av femton författare med rötter i Iran.

ISBN: 9789197842150

Köp boken Bokus eller på Adlibris.


Dråpliga kulturkrockar (pocket)

Av Ana Martinez, Namdar Nasser, Fredrik Harstad, Zinat Pirzadeh, Joe Trotta

Felsägningar och komiska missförstånd. Det som är pinsamt när det händer men som ger oss ett gott skratt senare i livet när vi berättar om det för våra nära och kära. I denna antologi har 22 författare som själva varit med om situationer som resulterat i dråpliga kulturkrockar bidragit med sina skrattframkallande berättelser.

ISBN:9789197842112

Köp boken på Bokus eller Adlibris


KRÖNIKÖR


Zinats krönikor i Hotellrevyn