REFERENSER

Vi såg dig för första gången på GAPF-galan häromdagen. Du var verkligen en höjdpunkt, så strålande bra, rolig och varm!
Jag gillar sällan komiker, men du lyckades verkligen att belysa allvarliga saker med en sådan härlig humor, som jag tycker bidrar till förståelse mellan människor, snarare än till en ytterligare polarisering.
Dina kommentarer om ”rasisternas Brad Pitt” och ”hem till dig eller hem till mig” var så otroligt avväpnande och härliga!
Peter Leimdörfer, Guldhjulet

Jag skrattade så jag grät, du var fantastisk och så berörande samtidigt. Igenkänningsfaktorn var hög och du som person imponerade starkt! Länge sen jag kände mig så rörd och imponerad av någon. /Anställd på Svenska Röda Korset

Ett STORT TACK för en skrattframkallande kväll på kulturscenen Reflekt i Huddinge. Dina träffsäkra skämt, personliga reflektioner och roliga anekdoter var mycket uppskattade.
Du avhandlade raskt allt från kulturmöten, könsroller till främlingsfientlighet. Med glimten i ögat levererade du kvicktänktheter som manar till eftertanke. Du har verkligen ett beundransvärt mod och en inre styrka som med stor sannolikhet inspirerar många. Lycka till med dina framtida projekt!
/Patrick Lundström
Kultur- och fritidsförvaltningen
Huddinge Kommun

Zinat Pirzadeh rosas av kritikerna och är lite som Scheherazade ur Tusen och en natt – men roligare. /SVT:s hemsida för Re:agera

Zinat var på besök på Högskolan i Kristianstad, sociala omsorgsprogrammet. Temat var möten, kommunikation, etnicitet. Zinats framträdande var briljant och blev mycket uppskattat av studenterna och deras handledare från fältet samt lärarna. Mycket skratt under förmiddagen och eftertanke och nya perspektiv under eftermiddagens diskussioner. /Kurt Palmström

Zinat Pirzadeh kan konsten att både underhålla och mana till eftertanke. HON FÄNGSLAR publiken genom att vara sig själv. Inga krystade skämt och publikskratt på beställning. Det behövs inte.
Lars Swanö – Värmlands Folkblad

Ett stort TACK för en rolig och inspirerande underhållning.
Trots förutsättningarna med en trött, hungrig och nykter konferenspublik lyckades du få igång den, mycket beundransvärt. /Kim von Schoultz, Administrativ chef
Karolinska Institutet
Institutionen för laboratoriemedicin, Huddinge

Herregud, vilken begåvad, vacker och framför allt ROLIG kvinna. Keep your eyes open, denna komiker, poet, krönikör, författare kommer att synas massor framöver.
/Linda Skugge

Vi vill tacka dig för en fantastisk kväll i Falköping. Många medlemmar har hört av sig och är mycket nöjda och glada med kvällen. STORT TACK!
/Susanne, Lärarförbundet

Lyssnarbrev om radioprogrammet i maj 2019:

Något finns bortom språken och kulturer. Det är vackert. En hemlängtan – likt “sodade” inom fado-kulturen eller musik från Kap verde.

Torbjörn S.

Har nyss lyssnat på Zinat Pirzadehs program som var alldeles underbart. Hennes sätt att prata, hennes diktläsning, den fantastiska musiken och den helt igenom oemotståndliga livsglädjen.

Sören N.